Zonnestraaltjes ~1

Ik ben heel goed in overal het negatieve van in te zien, om mezelf de put in te praten. Het lijkt mij daarom goed voor mezelf om naar elke week te kijken wat wel positief was. Om naar de zonnestraaltjes, in plaats van de regendruppels te kijken. Dit is best een bekend iets bij andere blogs en ik lees daar vaak ook dat het bij hen werkt. Dus bij deze, de zonnestraaltjes van afgelopen week:

Het starten van mijn blog! Ik ben gemotiveerd, vind het leuk en heb zin om nog veel meer te schrijven.

Yes! Ik heb vrijstelling gekregen van het vak Filosofie. Ik moest dit heel officieel, met verschillende documenten, in tweevoud aanvragen bij de examencommissie omdat ik Filosofie al een paar jaar geleden op het HBO heb afgesloten. En ik ben nu zo blij dat ik afgelopen week te horen kreeg dat ik de vrijstelling heb! Scheelt heel veel leerwerk!

~ Me niet goed voelen en dan afleveringen (of een heel seizoen) van Once Upon A Time kijken: m’n nieuwe verslaving. Fijn, met thee en een dekentje op de bank.

Een vriendinnetje die na een lange tijd langs kwam en ik daardoor mijn huis snel heb opgeruimd en schoongemaakt. Hm, ja, je moet weten: ik ben absoluut niet de perfecte huisvrouw (en ik ben dan nog geen eens getrouwd!) Maar het is zó fijn als het dan wel opgeruimd en schoon is. Met het vriendinnetje was het ook ontzettend gezellig.

Ik heb heel veel lieve reacties en tips gekregen op het artikel waarin ik vertelde dat ik ben begonnen met afvallen en dat werkte gelijk motiverend!

Slurpend uit mijn flesje water, kan ik vertellen dat het waterdrinken hartstikke goed gaat! Normaal dronk ik echt 1 (of twee, misschien zelfs drie?!) pakken (!) drinken op een dag en nu heb ik af en toe een glaasje genomen, zelfs een hele dag niet en toen alleen maar water!

Van de week had ik een telefoon van iemand gevonden toen ik onderweg was naar mijn zus. De telefoon ging over en ik had opgenomen en vertelt op welke straat ze de mobiel konden ophalen (bij mijn zus thuis). ’s Avonds liet mijn zus weten dat er een cadeautje voor mij stond, omdat die mensen zo blij waren dat ze hun telefoon terug hadden. Ontzettend lief en het had echt niet gehoeven. Nu zit ik met een doos vol lekkers van verschillende soorten popcorn, emmertje met suikerspin en nacho’s. Maar….. Ik ging afvallen! Gelukkig heb ik over twee weken een filmmarathon, dan komt dit pakket mooi van pas!

Onze bedankjes van de bruiloft zijn binnengekomen en ze zijn zooo leuk! :D Er wordt steeds iets meer geregeld voor de bruiloft en dat maakt dat ik er steeds meer zin in krijg.

Oké, eerlijk? Ik vond het best lastig om positieve punten te vinden… Misschien omdat het de eerste keer is en ik nog niet zo goed weet waar ik naar moet kijken, maar ik heb hier best lang over gedaan… Toch wil ik ook komende week weer de zonnestraaltjes eruit vissen.

Wat waren jouw zonnestraaltjes van afgelopen week? 

logo bloglovin2

Advertenties

29 gedachtes over “Zonnestraaltjes ~1

 1. Leuk om er zo even bij stil te staan! Ik denk dat als je het vaker doet, je meer dingen gaat zien als ”zonnestraaltjes” :)

  Like

 2. Wat leuk dat je bent begonnen met zonnestraaltjes van de week. Echt super leuk om te lezen. Het schoonmaken is wel heel herkenbaar, haha!

  Like

 3. Mijn zonnestraaltjes: Dat ik dit weekend niet hoefde te werken was erg super.

  Gisteren lekker in het bos gewandeld. Heerlijk. Het is nu mooi groen in het bos. Dat is zeker een zonnestraaltje.

  Like

 4. Mijn zonnestraaltjes: Dat ik dit weekend niet hoefde te werken was erg super.

  Gisteren lekker in het bos gewandeld. Heerlijk. Het is nu mooi groen in het bos. Dat is zeker een zonnestraaltje.

  Like

 5. Grappig om te lezen dat ik niet de enige ben, die kampioen “mezelf in de put praten” is! Ik kan over de kleinste dingen al aardig zeuren haha. Maar goed, de zonnestraaltjes van de week. Ik heb eindelijk een jongen, die ik niet leuk vond de waarheid verteld, gelukkig viel de ernst mee en kan ik me nu op nieuwe dingen richten. Ik mocht eerder weg van me werk om in de tuin te genieten van de zon <3! Ik heb kado’s en geld gehad voor me verjaardag, familie op bezoek. Jij ook leuke zonnestraaltjes! Ik heb ook zo’n mijn kijkverslavingen Pretty Little Liars, Gossip Girl, Teen Wolf, Dance Academy en dat soort dingen =]! Goede post voor het positieve =]!

  Like

  • Haha, dan helpt het voor jou misschien ook om zonnestraaltjes op te zoeken! :) Goed dat je het die jongen hebt verteld! Anders blijf je er ook maar mee zitten en houdt hij valse hoop. Ah, nog gefeliciteerd met je verjaardag!

   Liked by 1 persoon

Leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s