Thuisbioscoop ~1

Ik houd van films kijken, heel erg! Ik ben daarom ook altijd nieuwsgierig naar filmtips bij andere mensen. De laatste tijd kom ik er niet echt aan toe om films te kijken. Lees: mijn concentratie werkt niet mee. Maar ik heb toch een paar mooie pareltjes gezien en wil die dan ook heel graag met jullie delen!

Song of the Sea
 (2014)
Wauw! In één woord, alleen maar: wauw! Wat een geweldige film. De animatie is onwijs mooi, echt heel gaaf. Het Ierse accenten van de personen: i luv it! En dan de liedjes erbij: het maakt het zo sprookjesachtig allemaal.
Song of the Sea

Het verhaal gaat over Saoirse en haar broer. Hun moeder is mysterieus overleden en samen met hun vader wonen ze in een vuurtoren. Op een dag vindt Saoirse een soort deken in een koffer en wordt ze aangetrokken tot de zee door bijzondere lichtjes. Het blijkt dat Saoirse een Selkie is, een zeehond met magische krachten waarmee ze de heks, die iedereen emoties afpakt, moet stoppen.

Ik kan me voorstellen dat het je heel kinderachtig lijkt, maar dat is deze film absoluut niet. Toegegeven, het is allemaal onwijs schattig en sprookjesachtig, maar het verhaal heeft echt een dubbele lading en verschillende emoties komen aan bod. Daarnaast zijn de beelden echt gewoon onwijs prachtig. D. vindt het ook een mooie film, hij zei dat hij blij was dat ik hem heb overgehaald om deze film te gaan kijken. (Nu moet ik alleen wel Star Wars gaan kijken als tegenprestatie…) Enige nadeel is dat ik het op een gegeven moment een beetje te lang vond duren en het een tikkeltje saai vond, maar dat kan er ook aan liggen doordat ik erg moe was.
Aantal wolkjes:    4wolk

The Grand Budapest Hotel (2014)
Deze film had ik al een paar keer op verschillende blogs gezien als aanrader, maar hij leek mij drie keer niks… But boy,  was I wrong! Wat een geweldige film! Ik had deze film met mijn nichtje op één of ander filmfestival gezien en ik was zo enthousiast dat ik hem de dag erna met D. heb gekeken.

tumblr_nhxezjtT4Q1tyqhp5o1_1280

Gustave H. is dé beroemde conciërge  van The Grand Budapest Hotel. Zero Moustafa komt ook in dat hotel werken als Lobby Boy en samen worden ze al snel goede vrienden. Door een moordzaak wordt Gustave daar van beschuldigd en Zero doet er alles aan om hem te helpen.

Het is moeilijk deze film te beschrijven zonder spoilers weg te geven, maar misschien is dat ook niet zo erg. Houd je van fotografie? Dan is deze film echt een aanrader. Ik heb genoten van de mooie beelden, die zo als een foto op een postkaart konden staan.
Houd je van (zwarte) humor? Check. Deze film zit er vol mee, maar niet té vol dat het luguber of iets wordt. Het is echt een leuke film, beetje artsiefartsie, maar ik kon het zeker weten waarderen.
Aantal wolkjes:    5wolk

Big Hero 6 (2014)
We waren met vrienden en wisten niet goed wat we wilden kijken, bij toeval kozen we deze film uit en wát een goeie keus was dat! We hebben erg hard gelachen om deze film, wat zeg ik? Ontzettend hard gelachen! Maar ik heb ook een traantje moeten wegpinken.
Ik had zelf eigenlijk niet zo veel over deze film gehoord, anders had ik ‘m zeker weten eerder gekeken!

Big-Hero-6

Hiro is een jongetje die zijn geld verdiend met (illegaal) robotvechten. Hij is erg slim, weet veel van computers en ontwerpt zijn eigen robot. Net als zijn oudere broer Tadashi, die ook iets met zijn intelligentie doet, want hij zit op de ‘nerdschool’. Tadashi wil dan ook heel graag dat Hiro ook op die school komt. Het lukt Tadashi om Hiro over te halen doordat hij de zelfgemaakt grote, zachte, lieve, witte robot Baymax laat zien. Een robot die geprogrammeerd is om mensen met pijn en hun gezondheid te helpen. Door een samenloop van gebeurtenissen komt Hiro samen met Baymax in een gevaarlijke situatie terecht.

Deze film moeten jullie kijken. Het is dan wel (weer) een kinderanimatie, maar het is zo’n grappige film! Ik heb lang niet meer zo hard moeten lachen om kinderfilms. Ik vind het altijd maar knap hoe Disney dat doet, om er grappen in te houden die ouders alleen snappen. Daarnaast is het ook een beetje verdrietig en is het een superheldenfilm en daar kan je mij sowieso blij mee maken!
Ik zet hier bewust geen trailer van neer, want het nadeel van trailers bij kinderfilms, is vaak dat je de hele film dan al ziet… Als je de trailer toch graag wilt zien -omdat je mij niet op mijn woord gelooft…- klik dan hier! (Scheelt jou weer opzoeken!)
Aantal wolkjes:    5wolk

Whiplash (2014)
Om niet alleen maar positieve films op te noemen -én omdat ik graag ook m’n andere wolkjes wil showen, hihi- een film die ik iets minder vond. Terwijl ik er eigenlijk heel veel van had verwacht, want kom op; 3 Oscars!
whiplash

Andrew zit op het beste conservatorium van het land en wil graag uitblinken in het drummen. Hij mag meespelen in de hogere klas bij docent Fletcher. Een ware tiran die Andrew drilt om het uiterste uit hem te halen, op een nogal heftige manier. Andrew is zo vol van het drummen dat hij er alles aan wil doen om het Fletcher naar zijn zin te maken.

Misschien dat het er aan lag dat ik de muziekgenre niet zo leuk vind, het is allemaal Jazz namelijk. Maar de film boeide me niet zo. Ik vond het wel heel tof gefilmd, met mooie shots. Het verhaal vind ik, mwah, ging ook wel. Van Fletcher werd ik alleen meer heel chagrijnig en ik snapte niet waarom het zo’n eikel was, maar goed dat was natuurlijk zijn rol. Daarvoor heeft J.K. Simmons, degene die Fletcher speelde, ook een Oscar voor gewonnen.
Wel vond ik het heel mooi te zien hoe gemotiveerd en ambitieus Andrew is, iets waar ik nog veel van kan leren. Maar, ja, ik vond de hele film toch minder dan verwacht, misschien waren mijn verwachtingen ook wel té hoog.

Aantal wolkjes: 3wolk

Kende je deze films al?logo bloglovin2

19 gedachtes over “Thuisbioscoop ~1

  1. Super leuke filmaanraders! Ik zit morgen 5 uur in de bus op reis naar België, dus dit komt zeker goed uit! Ik heb geen enkele film gezien die jij aanraadt, maar ik heb wel eens gehoord van The Grand Budapest Hotel. Net als bij jou leek mij de film niet super leuk… maar misschien moet ik het na jouw review toch even bekijken ;)

    Like

  2. Oeh ik moet alleen nog Whipelash en Song of the Sea zien. Die eerste heb ik gedownload voor in het vliegtuig morgen (5 uur de tijd dusjaaa) en die 2e staat al super lang op mijn lijstje.

    Like

  3. Ik kijk eigenlijk nooit films, eerlijk gezegd. Kan er nooit de concentratie voor opbrengen. Als ik zo al deze films bij elkaar zie ga ik er toch weer over denken om toch maar eens te gaan kijken… :-)
    Liefs!
    Ps. zou ik je een mailtje mogen sturen met een vraag over je layout?

    Like

    • Ik herken het hoor, met die concentratie! Ik raad je dan vooral Big Hero 6 aan! :) Die is lekker makkelijk en erg leuk!
      Tuurlijk mag je me mailen, leuk! Ik kan alleen niet beloven dat ik je kan helpen :)

      Like

  4. Juppie weer een paar leuke filmtips!!! Ik kijk niet zoveel films (pffff… Myrthe weer hoor, het kind die dat zonde van haar tijd vindt..) maar als ik een avondje moet oppassen ofzo, is het wel altijd fijn om lekker languit op de bank te zitten met een vermakelijke film.. (als ik de kinderen uiteraard met ‘een-welterusten-kusje’ ;) naar bed heb gebracht.. Lekker Big Hero 6 kijken… ;).)

    -én omdat ik graag ook m’n andere wolkjes wil showen, hihi- ← hahaha dit is zoooo herkenbaar voor elke beginnende blogger… :D

    Like

    • Haha, helemaal gelijk heb je hoor, Myrthe! Als je dan tenminste dan je tijd wél nuttig besteed ;). Big Hero 6 is ook leuk om te kijken met je oppaskindjes! :) Al weet ik niet of de grappen in het Nederlands net zo geweldig zijn…

      Like

  5. Films kijk ik vaak via Netflix, en als we echt naar de bios gaan zoeken we vaak een vergeten film uit. Zo een waar je stiekem niet dood gevonden wil worden :P Meestal hartstikke leuk en gezellig! Toch staan hier wel een paar hele strakke tips tussen :D

    Like

  6. Ik ken geen één van de films, shame on me right! Toevallig keek ik van de week een film en dat was SAW. Ja, vraag mij niet af waarom, maar ik wilde de reeks opnieuw bekijken voor make-up ideeën, maar deel 1 is zo goddamn saai. :’) Ik verveelde mij gewoon, terwijl ik ondertussen mijn look maakte. Ja, dat deed ik om 2 uur in de nacht, daarnaast dat eerste deel.. het blijft een saaie, maar heb wel enkele ideeën gespot! Gone Girl bekeek ik enkele maanden terug, dat is ook een aanrader trouwens!

    Like

Leuk als je een reactie achterlaat!