Boekenliefhebbers: Waar koop jij jouw boeken?

Ik hou van lezen en ik hou van boeken. En dan bedoel ik echte, fysieke, tastbare boeken. Waarbij als je de bladzijde omslaat geritsel hoort en dat je boekenkasten vol hebt staan met mooie boeken. Ik ben dan ook echt niet van de e-books, ik heb er zelf geen eens een e-reader en ik denk ook niet dat ik dat snel aan zou schaffen, want ik hou gewoon echt van échte boeken!
Het is een beetje een obsessie aan het worden met hoeveel boeken ik (wil) heb(ben)! Maar daarnaast ben ik ook iemand die niet graag geld uitgeeft en het ook moeilijk vind om geld uit te geven. Ik probeer altijd de goedkoopste manier te vinden. Daarom vroeg ik mij af waar jij jouw boeken koopt? Koop je ze echt nieuw of struim je tweedehandszaakjes af? Ik heb een paar opties op een rijtje gezet waar ik mijn boeken koop.

love books

De bibliotheek
Há! Inkoppertje hè! Als je net als ik, niet veel plek meer over hebt voor nieuwe boeken, is het altijd handig om boeken te lenen! Voor een abonnement ben je al wel snel boven de 60 euro per jaar kwijt, maar vaak kan je dan zoveel boeken lenen als je wil! De bibliotheek heeft ook redelijk snel de nieuwe bestsellers in huis, dus dat is mooi meegenomen! En als een boek je heel leuk lijk, maar het blijkt uiteindelijk tegen te vallen, zit je er niet mee opgescheept in huis!
Ik heb zelf geen abonnement, omdat….. Tja, weet ik eigenlijk niet. Zestig euro per jaar vind ik al gelijk als veel geld klinken, maar eigenlijk krijg je er wel heel veel voor terug. Afgelopen maand heb ik bijvoorbeeld al zestig euro aan boeken uitgegeven. Hmm, misschien moet ik het toch maar overwegen. En als de boeken die ik leen heel leuk blijken te zijn, dan koop ik ze stiekem alsnog!

Bol.com
Waarschijnlijk wel de bekendste van het internet: bol.com. Deze website struin ik vaak af om te kijken welke nieuwe boeken er zijn of gaan komen. Als je een account op deze website hebt, dan is het heel fijn om een verlanglijstje te maken. Alle boeken die ik dan wil hebben, zet ik dan op mijn lijstje, zodat ik daar later weer eens naar terug kan kijken welke boeken ik wil hebben. Want eerlijk, ik vind de prijzen van bol.com vaak wel wat duurder. Wat ik daarom wel zo leuk vind aan bol.com, is dat ze de optie geven voor tweedehands boeken die je dan kan kopen. Ik heb hier best vaak gebruik van gemaakt en vind het erg fijn werken. Het enige nadeel is vaak nog de servicekosten die je per boek er extra bij moet betalen, maar je bent vaak al goedkoper uit dan als je echt van bol.com zelf koopt!

stapel

Boekenkraam.nl
Dit is mijn favoriet sinds korte tijd! Toegegeven, de website is niet heel praktisch. Als je bijvoorbeeld een boek in jouw winkelmandje hebt gedaan, moet je weer opnieuw door de lijst heen spitsen, in plaats van dat je verder kan waar je gebleven was. Maar dat geeft allemaal niets, want wat een koopjes! Boekenkraam.nl koopt grote stapels boeken in die of (licht) beschadigd zijn of boeken die niet meer goed verkopen (ramsj? ik had er zelf nog nooit van gehoord). Anyways, boeken dus voor een koopje! Zo hebben ze bijvoorbeeld het boek PAAZ voor 6,99 in plaats van 12,50. De verzendkosten zijn 2,95, maar boven de 30 euro is verzenden gratis!
Ik ben al flink los gegaan in deze shop. De meeste boeken zien er nog steeds supermooi uit! Toegegeven, bij sommige boeken mis je bijvoorbeeld af en toe een letter, omdat het een verkeerde druk is. En bij een ander boek was het wel lichtelijk beschadigd, maar daar betaalde ik ook onder de drie euro voor: prima! Daarnaast hebben ze niet alles in aanbod, dus het is ook een kwestie van geluk hebben. De service en snelheid van bezorgen vond ik helemaal top!

De Slegte
Huh? Die winkel bestaat toch niet meer? Nee, klopt. Althans, niet meer in Nederland. In België bestaan er wel nog een paar filialen. Maar voordat het failliet was gegaan, was dit mijn favoriete winkel om ook rond te speuren tussen de tweedehands boeken. Nu kwam ik er bij toeval achter dat ze nog wel op internet bestaan! Hier verkopen ze dan ook tweedehands boeken. Ik heb er zelf geen ervaring mee, want ik heb er (nog) niks besteld. Maar ik was over het algemeen wel altijd tevreden over de winkel. Dus ik ben benieuwd.

Verder heb je natuurlijk ook Marktplaats.nl, al zou ik daar niet zo snel boeken van kopen omdat ik het altijd vervelend vind werken met bieden en verzenden en zo. Dan doe ik het liever via een tussenbedrijf, zodat je zeker weet dat het goed gaat.
Ook kringloopwinkels hebben vaak een boekenafdeling. Daar is het alleen wel erg zoeken om een pareltje te vinden, maar als je er dan één hebt, is het helemaal leuk, zeker voor de prijs die ze vaak hanteren!

Waar en hoe koop jij jouw boeken? logo bloglovin2

25 gedachtes over “Boekenliefhebbers: Waar koop jij jouw boeken?

  1. Ik ben niet zo’n lezer, maar als ik lees, dan doe ik dat wel graag in een boek. E-readers zijn voor mij ook niet weggelegd. Ik wil het papier in mijn handen hebben. Oooh De Slegte! Uren kon ik vroeger rondstruinen samen met een vriendin. Tegenwoordig ga ik graag naar de Bruna. Aardige mensen en een fijne winkel. Af en toe bestel ik via Bol.com. Laatst kocht ik nog een boek bij een plaatselijke boekhandel. Zo’n afprijsbak. Precies het boek wat ik zocht. Heerlijke momenten zijn dat.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik lees voornamelijk in het Engels, en koop mijn boeken eigenlijk altijd via BookDepository. De Nederlandse boeken koop ik eigenlijk altijd bij Bol.com. Ik zou heel graag boeken in mooie boekenwinkels kopen, maar de boekenwinkels in mijn omgeving verkopen bijna geen romans meer.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik koop ze altijd op bookdepository en heel soms op bol.com of in een boekhandel. Ik heb wel een abonnement op de bibliotheek, maar het assortiment is hier niet zo groot dus ik kom er niet echt vaak.

    Like

  4. Boekenkraam kende ik helemaal niet! Goede tip! Al moet ik zeggen dat ik toch wel steeds vaker op mijn e-reader lees. Zeker voor op reis is dat echt een uitkomst! Mja, ik ben zo’n type dat ook drie weken met dezelfde kleren loop, omdat ik allergisch ben voor zware rugtassen…

    Geliked door 1 persoon

  5. Ik koop bijna al mijn boeken bij Bol.com. Ook vaak tweedehands trouwens via Bol.com, dat werkt super handig. Als ik in de stad of in een station ben dan kijk ik vaak snel even bij de Bruna en gaat er soms een boek mee naar huis, haha.

    Geliked door 1 persoon

  6. Ooh, ik ga echt nog wekelijks De Slegte binnen! Meestal om te printen, maar toch. Die boekengeur is echt heerlijk. Ik heb zelf wel een e-reader, maar dat is omdat ik op reis boeken verslind en ik anders een extra koffer moet meenemen haha. Dus daarom is het wel handig ;) Maar een echt boek voelt wel zoveel keer beter.

    Geliked door 1 persoon

  7. Hier in Leiden zitten er op een bepaalde winkelstraat zeker wel 5 a 6 boekwinkels. Dan ook nog van die tweedehands boekenzaken, dusja… ik weet wel waar ik moet zijn :P

    Like

  8. Ik ‘winkel’ vaak in de boekenkast van mijn schoonouders ;). Die hebben zooo veel boeken, dat daar altijd wel wat leuks te lenen valt :) mijn persoonlijke bibliotheek dus!

    Like

  9. Ik ben ook gek op lezen! Koop de meeste boeken gewoon via bol, of ik zoek ze goedkoper op marktplaats :) ereaders zijn ook niks voor mij want vind het juist leuk om een boekenplank vol te hebben staan. Toevallig laatst een stukje over geschreven voor binnenkort :) leuk artikel!

    Geliked door 1 persoon

  10. Heerlijk, lezen. Ik wou dat ik er wat meer tijd voor had! Mijn vriend heeft een enorme boekverslaving, dus ik moet zeggen dat ik de ‘luxe’ heb dat ik een boekenkast vol boeken heb die ik nog mag lezen. Zelf koop ik dus weinig boeken. Voor mijn verjaardag vraag ik wel af en toe een boekenbon, zodat ik iets leuks kan uitzoeken :-)

    Geliked door 1 persoon

  11. Leuk artikel! Ik ren vaak gewoon naar de boekenwinkel of bestel op bol.com. Mijn moeder was altijd een huge fan van de slegte, ik moet haar maar even vertellen dat ze nog steeds online bestaan!

    Geliked door 1 persoon

  12. Ik ga naar de bib anders zou ik mij blauw betalen aan boeken… ik lees er gemiddeld 4à 5, soms 6 in de maand! Als ik boeken koop is dit meestal op het Boekenfestijn (hier 2x per jaar). Vroeger was dit heel goedkoop, nu ook nog, maar je merkt dat de prijzen elk jaar iets duurder worden. Gemiddeld betaal ik dan een € 6 / boek ongeveer… het ene is al wat meer dan het andere.
    Als er een promotie is in de Standaard Boekenhandel dan ga ik er ook eens een kijkje nemen.

    Geliked door 1 persoon

  13. Gelukkig is mijn bibliotheekabonnement hier in België gratis en hoef ik ook geen leengeld voor boeken te betalen! Sinds ik dat ontdekt heb, verslind ik plots nóg meer boeken dan voorheen.
    Zelf koop ik eigenlijk alleen nieuwe boeken, vooral via bol.com en heel sporadisch op het Boekenfestijn. Tweedehands kopen is voor wat betreft boeken voor mij niet zo’n succes en bol.com heeft over het algemeen een erg goede, vlotte service.

    Like

  14. Ik koop ze veel bij Atheneum of andere boekhandels hier in Amsterdam. Vrijwel nooit bij bol.com, uit principe, omdat ik niet wil dat al die kleine, geweldige, leuke boekhandeltjes verloren gaan!

    Like

  15. Ik wilde ook nooit aan de ereader maar ben toch overgestapt en lees meer dan ooit. Ik koop mijn boeken daardoor altijd online bij bol.com of kobo. Scheelt veel geld. Nog een tip als je boeken koopt bij bol.com (geldt ook voor fysiek): je kan betalen met airmiles. Moet je die natuurlijk wel sparen, maar hierdoor koop ik regelmatig voor niets een boek. Komt ook omdat ebooks natuurlijk een stuk goedkoper zijn, maar anders is het misschien een mooie korting.

    Like

Leuk als je een reactie achterlaat!